maanantai 18. toukokuuta 2015

Hiljaiselo on päättynyt

Koulutyöt ovat vaatineet kaiken keskittymisen,
joten muut asiat ovat olleet tauolla.
Nyt kaikki on valmiina.
Hensu lähetetty viime yönä vielä en tiedä
pitääkö tehdä paljon korjauksia.


Tänään on vapaapäivä ja olen tehnyt kaikkea
sitä mitä en ole aiemmin ehtinyt.
Näitä herkkuja kasvaa pihalla vaikka kuinka paljon.
Idean nokkoslettuihin sain täältä.
Hyvä ohje, muutin ainoastaan jauhot gluteenittomiksi.
Käytin Semperin MIX jauhoseosta.
Puolet ryöpätyistä nokkosista laitoin pakkaseen.
Näin saan tehtyä letut nopeasti seuraavalla kerralla.


Pihakin kuoistaa niin kukista, kuin rikkaruohoistakin.
Nyt ehdin ruveta pihallakin puuhaamaan töiden lomassa.
 

Raparperit ovat kasvaneet tosi nopeasti.
Pitihän se ensimmäinen piirakka tehdä.
Pohjana käytin gluteenittoman mutakaun ohjetta ilman kaakaota.
Raparperit keitin soseeksi sokerin kanssa.
Lisukkeksi tein vanilia kiisseliä.
Tuli hieman paksua tälläkertaa.
Vaniliakiisselin päälle rapsutin fazerin tummaasuklaata.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

7 kommenttia:

  1. Ihanat kevätherkut, nam! Kohta saan minäkin kerätä äitini pihalta ensimmäisen raparperisadon, siitä pitää tehdä lasten suosikkia raparperi-mansikkapiirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi-mansikkakiisselia täytyy seuraavaksi tehdä. Se on niin hyvää varsinkin kermavaahto ruusukkeella.

      Poista
  2. Oi, ihania kevätherkkuja ♪♥

    VastaaPoista
  3. ♥oi mitä herkkuja. Minä vielä odottelen, on sen verran pieniä alkuja täällä.

    VastaaPoista
  4. Ihania kevätherkkuja! Meillä raparperit on vielä aika pieniä, mutta toivottavasti kohta jo saadaan piirakkaa :))))

    VastaaPoista
  5. Ihana juttu että urakkasi on ohi. Onnea ja iloista kesää. Hienot plättykuvat. Nokkosta taitaa olla vielä pakkasessakin, pitäisi käyttää äkkiä pois.

    VastaaPoista
  6. Onnittelut urakan valmistumisesta :-)
    Nokkosletut on taivaallisen hyviä. Ja raparperipiirakka nam..herkkua :-)

    VastaaPoista